Keresés ebben a blogban

2018. március 31., szombat

2018-03-31

Összetörött élet

A keleti széllel összezúzod Tarsis hajóit. (Zsolt 48,8)
Tarsis büszke és szép hajóit gyakran érte veszedelem a tengeren. Különösen veszedelmes volt a keleti szél, mert hatalmas hullámokat korbácsolt fel, és ezek nem egyszer összetörték az erős és büszke hajókat.
Így van ez velünk is. Amikor Isten azt látja, hogy az ember eltelve önmagával, eltelve szépségével, tudásával, műveltségével és okosságával indul neki az életnek, feltámasztja a keleti szelet és összetöri az ember életét. De hát mi is az a keleti szél? Sok minden lehet. Lehet betegség, lehet próba, szenvedés, csalódás, és még sok minden. Az élet tengerén igen sok emberi élet szenved hajótörést.
Isten azonban nem cselekszik úgy az emberrel, mint a keleti szél a hajókkal. A hajótörést szenvedett hajók többé nem rakhatók össze.
Isten azonban nem így tesz velünk. Az ellenség tönkre tudja tenni az életünket, meg tudja semmisíteni az egész embert. Isten azonban úgy cselekszik, mint az apa. „Mert akit szeret az Úr, megdorgálja, megostoroz pedig mindent, akit fiává fogad. Ha a fenyítést elszenveditek, akkor veletek úgy bánik az Isten, mint fiaival; mert melyik fiú az, akit meg nem fenyít az apa?" (Zsid 12,6-7) Az Úr nem zár ki végképp.
Amint Tarsis hajóit összetöri a keleti szél, úgy törheti össze Isten a mi életünket is. Ne hagyjuk azért az Urat soha számításon kívül, hanem induljunk minden utunkra, minden munkánkra minden tervünk megvalósítására az Ő segítségével. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ha zsákutcába jutunk - amikor elveszettnek vagy csak túl fáradtnak érezzük magunkat ahhoz, hogy gondolkodjunk -, Isten emlékeztet arra, hogy még van időnk. Az álmaid még megvalósulhatnak. Isten még megadhatja, amiért imádkozol. Mindegy, hogy lelkileg frissek vagy megfáradtak, nyugodtak vagy nyugtalanok, reménykedők vagy reményvesztettek vagyunk, Isten elküldi az üzenetet, amit hallanunk kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése