Keresés ebben a blogban

2016. április 22., péntek

2016-04-22

„Igyekezz kipróbált emberként megállni az Isten előtt, mint olyan munkás, aki nem vall szégyent, hanem helyesen fejtegeti az igazság igéjét. A szentségtörő, üres fecsegők elől pedig térj ki, mert egyre messzebb mennek az istentelenségben, és szavuk úgy terjed, mint a rákos fekély." (2Tim 2,15-16)
Szabad áramlásokkal teli, globális világunk előnyeit élvezve rendre veszélyérzet nélkül elfogyasztunk mindent – utat engedve minden tanításnak, istentelenségnek, szektás beszédnek –, ami keresztyén hitünk alapjait ássa alá. Eszünk ágában sincs az apostol intése alapján a szentségtörő beszédek elől kitérni, inkább kíváncsi érdeklődéssel fordulunk oda mindenhez, ami újat, mást, meghökkentőt kínál. Észre sem vesszük, csak eszmélés nélkül engedjük, hogy a rákos fekély terjedni kezdjen családjainkban, közösségeinkben. S fiataljaink, gyermekeink keresztyén alappal indulva így csatlakoznak végül a Mormon egyház közösségéhez, vagy döntenek úgy, hogy az Iszlámot Államot akarják szolgálni, vagy találják vonzónak a sátánista formákat, vagy fényevőként elhiszik, hogy egy csecsemőt nem kell táplálni, mert megszokja a fény tápláló erejét. Mennyi hókuszpókuszt képesek vagyunk megenni, beengedni. Mint rákos fekély terjed ma is az istentelenség sok formája, családjainkat, keresztyén egyházainkat, s túlzó szavak nélkül mondhatjuk: nyugati civilizációnkat fenyegetve, s mi nem vesszük észre, csak ha már komoly sérülésektől vérzünk. Mert nem vagyunk hitükben kipróbált emberek, nem vagyunk elveikben edzett szolgák! Látásunk sincs sokszor a veszélyre! Mindenből csak kicsit fogyasztunk, az nem veszélyes… Mindenből csak kicsit engedünk be, tanításból, idegenből, kultúrából – az nem veszélyes… Látjuk az elmúlt hónnapok történéseiből, mennyire nem veszélyes. Minden rákos megbetegedés csak 1-1 beteg sejttel kezdődik, de ha már elindult a folyamat, a legedzettebb szervezetnek is borzasztó koncentrált küzdelembe kell kezdenie, hogy a betegséget megállítsa, visszaszorítsa.
Kipróbált, hitében edzett emberként küzdj ma is családod, gyülekezeted tisztaságáért, lelki egészségért! /Gyallai Henrietta/

A nap gondolata:

Sok ember az Isten adta lelki eledelnek – az Igének csak az illatával él, és éhen hal mellette. (Victor János)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése