Keresés ebben a blogban

2015. szeptember 16., szerda

2015-09-16

Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak. (Kol 3:23)
Mi a foglalkozásod? Mi a munkád? Mivel telik napjaid jelentős része? Miután válaszoltál magadban ezekre a kérdésekre, még mindig van egy kérdés, amit érdemes feltenni és megválaszolni: milyen lélekkel csinálod azt, amit csinálsz? Bármi is a munkád végezheted az Úrra nézve.
Meggyőződésem, hogy valaki akkor jó munkaerő, ha örömmel, szívesen, szeretettel végzi a rábízottakat. Persze tudom, senki nem képes arra, hogy mindig így dolgozzon, de mindig képesek lehetünk arra, hogy az Úr tetszését keresve fáradozzunk a munkahelyünkön.
Ha beosztott vagy, akkor is legyen munkád Istent dicsőítő. Ha te vagy a főnök és neked vannak beosztottjaid, akkor se feledd: van Valaki, aki fölötted áll. Igen, az Úr az, aki ezek szerint sokat bízott rád. Vedd komolyan azt és azokat, akiket rád bízott! Végezd jó lélekkel, Isten dicsőségét munkálva dolgaidat ma is! Ha pedig elcsüggedsz, keresd az Urat és töltekezz általa, erre kivétel nélkül mindnyájunknak szüksége van.

A nap gondolata:

A legdicsőségesebb munkában sem óvhatjuk meg magunkat az ellaposodástól és lelki megszegényesedéstől. Teremtő erőket csak a Teremtővel való tartós közösségben nyerhetünk. (Kroecker)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése